BANQUETA

A Lleida, l’hoquei s’enlaira

BANQUETA

A Lleida, l’hoquei s’enlaira

BANQUETA

A Lleida, l’hoquei s’enlaira

MIREIA JURADO


Lleida s’està consolidant com una ciutat d’hoquei. No només per les recents organitzacions de la Copa i la reafirmació del seu primer equip a l’OK Lliga, sinó per aglutinar des del club un treball de base que de mica a mica dóna els seus fruits. A més a més, el Lleida juga un paper clau a la zona, obrint portes a una gran quantitat de jugadors formats a diversos clubs d’un territori molt ampli on l’ICG Software Lleida s’ha erigit com l’equip referent. I per tant podem parlar d’una província on l’hoquei està creixent progressivament. Un exemple és el de David Ballestero, que viu la seva tercera temporada al club buscant millorar dia a dia dins el conjunt lleidatà. L’ambició i el treball marquen el seu dia a dia en l’hoquei, i afirma que al Lleida ha trobat el lloc ideal per continuar creixent a l’OK Lliga.


La meva primera experiència amb aquest esport va ser prou curiosa. Recordo que tenia 9 anys i em va arribar una carta a casa d’un clínic organitzat per un àrbitre. Jo no tenia ni idea de què era l’hoquei, però em va agradar el que proposava i m’hi vaig apuntar. Recordo que no tenia material i anava amb uns patins en línia i sense estic, però em va encantar. Aquell mateix any es va fundar el CH Alpicat i vaig decidir apuntar-m’hi”. Provinent de l’Alpicat, Ballestero és un clar exemple del creixement de l’hoquei a la província lleidatana, iniciant la seva formació amb la creació del CH Alpicat i arribant a jugar a l’OK Lliga amb l’ICG Software Lleida.

“Aquesta és la meva tercera temporada al club. Crec que és una entitat molt humil, en el bon sentit de la paraula. Tenim una relació molt fluida amb el president, un contacte molt directe amb l’equip tècnic, i alhora un bloc molt compacte dins el vestidor. Crec que és una de les nostres forces, la igualtat i unitat entre els jugadors. A vegades tenir un jugador que destaqui massa dins un conjunt pot ser perjudicial per l’equip”, explica Ballestero

El canvi entre jugar a l’Alpicat i al Lleida va ser un salt per Ballestero, però la confluència d’equips a la província va fer més suau el pas. “Crec que es fa un gran treball a la base. Els nanos de la base sempre tenen relació amb els jugadors del primer equip, i la progressió crec que és més suau que en altres entorns. Penso que aquesta humilitat s’està estenent molt bé per tota l’entitat.”

hoquei-lleida-71mont

“Penso que en aquesta categoria un jugador ha de ser molt ambiciós, ordenat, saber què fer en cada moment i sobretot tenir ganes d’entrenar i seguir creixent dia a dia. Mai t’has de donar per satisfet amb el que has aconseguit o el que ets en l’actualitat, sempre hi ha coses a millorar. Crec que els jugadors que tenim la sort de jugar a OK Lliga hem de saber apreciar això i intentar cuidar els detalls, això és el que realment defineix un jugador d’OK Lliga de primer nivell”, relata Ballestero.

Però a part d’aquesta humilitat inicial, el jugador també reconeix que hi ha lloc per a l’ambició personal, i que sovint és indispensable per fer-se un lloc a la màxima categoria, tot i la seva idea inicial que un talent natural pot desequilibrar la dinàmica d’un equip: “Sóc ambiciós, amb molta sang, molt nervi i sobretot moltes ganes de ser el millor. Crec que per sort tinc un físic que m’ajuda; sóc bastant alt i alhora ample d’esquena i això em permet aprofitar el meu cos segons cada circumstància, tot i que penso que encara tinc molt a millorar en aquest sentit, podria treure’n més rendiment. M’agradaria superar el meu límit, arribar el més lluny possible. Penso que tinc un gran potencial, un físic que acompanya i moltes ganes. A més a més, a casa m’ajuden molt amb tot el que poden, i m’agradaria poder superar el meu límit, apujar el meu llistó i acabar la meva trajectòria podent dir que m’ho he passat molt bé amb l’esport i a més arribar a ser algú important, que ha destacat i sobretot que s’ha superat a ell mateix”.

ok-logo
hoquei-lleida-ball2

A LLEIDA, L’HOQUEI S’ENLAIRA
|  FOSBURY.CAT  |