TEMPORADA REGULAR

Cavalls multimilionaris

Els cinc cavalls més cars de la història

TEMPORADA REGULAR

Cavalls multimillonaris

Els cinc cavalls més cars de la història

TEMPORADA REGULAR

Cavalls multimillonaris

Els cinc cavalls més cars de la història

CEDIDES


Si hi ha un animal que pot fer guanyar diners, molts diners, aquest és el cavall. Tant la cria de cavalls com les competicions (curses, salts eqüestres, doma clàssica…) mouen milions i fan que els considerats millors cavalls del món es venguin per preus que ens recorden les fortunes que es paguen per les grans estrelles del futbol. Això sí, ara que parlem en termes de negoci, recuperen sempre la inversió feta aquells que paguen aquestes milionades? Vegem-ho repassant com els ha anat als cinc cavalls més cars de la història.


  1. Seattle Dancer. 13,1 milions de dòlars

Seattle Dancer era un pura sang de curses de Kentucky que va viure entre 1984 i 2007 i que deu els diners que es van pagar per ell a la bona fama que tenia la seva ascendent, que ja havia parit a grans campions com Seattle Slew. Per això, amb tan sols un any Seattle Dancer va ser venut per 12 milions d’euros del moment (la quantitat més alta pagada per un cavall fins al moment) a un conjunt de cinc inversors europeus, convençuts que aquell animal era una joia que els faria guanyar molts diners. Així, Seattle Dancer es va traslladar a Irlanda per a participar en les curses més importants del continent europeu. Al llarg de la seva carrera, va guanyar algunes curses i va ser utilitzat com a semental però ni de bon tros va permetre recuperar la gran quantitat pagada per ell.

  1. Palloubet d’Halong. 15 milions de dòlars

També els cavalls que participen en proves de salts valen grans fortunes. És el cas de Palloubet d’Halong, que el 2014 va costar 15 milions de dòlars. Els seus compradors són d’un país que no podia faltar a l’hora de gastar quantitats desorbitades. Efectivament, el Palloubet d’Halong el van comprar a Qatar per passar a formar part de l’equip nacional de salts. Per diners que no sigui.

  1. Green Monkey. 16 milions de dòlars

La història de Green Monkey és la història d’un fracàs. No el seu, pobre animal, sinó els dels amos, que l’any 2006 a Florida van pagar 16 milions de dòlars per ell, convençuts que el pedigrí que acreditaven els seus reconeguts ascendents. I això que el comprador era John Magnier, irlandès conegut mundialment com un dels homes més poderosos i entesos en la cria de cavalls per a curses. El cas és que Green Monkey es va retirar tot just el 2008 sense haver estat capaç de guanyar cap cursa.

  1. Totilas. 21 milions de dòlars

El cavall Totilas, nascut als Països Baixos l’any 2000, era considerat el millor cavall de doma del món després d’aconseguir grans èxits amb el genet holandès Edward Gal. A dalt de tot, el 2010 el Totilas va canviar de propietaris quan la família alemanya Linsenhoff-Rath va decidir pagar per ell 21 milions de dòlars. L’èxit semblava assegurat i Totilas va ser presentat al país germànic com una gran estrella mediàtica, amb productes de marxandatge inclosos. Però ràpidament es va veure que en mans del seu nou genet, Matthias Alexander Rath, Totilas no era el mateix. Lluny de repetir els antics triomfs, el 2015 aquest cavall ha deixat la competició i se’l jubilarà com a semental.

  1. Fusaichi Pegasus. 70 milions de dòlars

El cavall més car de la història és el Fusaichi Pegasus, un animal nascut als EUA però que deu aquest nom nipó a Fusao Sekiguchi, l’home de negocis que el va comprar per 4 milions de dòlars quan el cavall era un poltre que prometia grans victòries. I així va ser, perquè el 2000 el Fusaichi Pegasus va guanyar la prestigiosa cursa Kentucky Derby, tot un esdeveniment als EUA. Aprofitant l’èxit, el seu propietari el va vendre aquell mateix any per la increïble xifra de 70 milions de dòlars als criadors irlandesos de Coolmore Stud, propietat de l’anteriorment mencionat John Magnier. No deixa de ser curiós que un dels cavalls més ràpids del món es destinés des d’aquell moment a fer de semental en lloc de seguir competint. El negoci és el negoci.

CAVALLS MULTIMILIONARIS
|  FOSBURY.CAT  |