TEMPORADA REGULAR

Torelló vol ser la capital catalana del tennis sub16

TEMPORADA REGULAR

Torelló vol ser la capital catalana del tennis sub16

TEMPORADA REGULAR

Torelló vol ser la capital catalana del tennis sub16

Laura Font

LA PLANA DE VIC SEMBLA MANTENIR UN IDIL·LI AMB UN ESPORT QUE PER MOLTS ÉS CONSIDERAT ELITISTA. EL TENNIS ES VIU AMB GRAN AFICIÓ EN DIFERENTS POBLES DE LA ZONA, I PROVA D’AIXÒ EN SÓN LES DIVERSES LLIGUES COMARCALS.Tot i així, hi ha un club que sembla anar sempre un pas endavant. El Club de Tennis Torelló, amb un tarannà humil i treballador, ha aconseguit situar-se com a un dels clubs reconeguts tant a nivell nacional com internacional.

Des de fa tretze anys organitza el Torneig Internacional Sub16 Joan Mir “in memoriam”, una cita amb els millors jugadors joves d’arreu del món. Aquest any, a més, el club passa a formar part del petit grup selecte dels torneigs de primera categoria. A nivell nacional, només comparteix la plaça amb un altre club, d’un total de 16 torneigs que es disputen arreu d’Europa. Un reconeixement important per un club que treballa des de fa anys per situar-se com un dels referents en la formació tenística.

El Tennis Torelló arriba al torneig amb els deures fets, i és que en les dotze darreres edicions del torneig, més de 1.800 jugadors han passat pel club. Alguns d’ells s’han convertit, amb el temps, en tennistes professionals, com ara Ernest Gulbis (15 ATP), Albert Ramos (68 ATP), Gerard Granollers (317) o Andre Rublev (334 ATP), campió del Roland Garros júnior del 2014. A més, té l’aval d’altres competicions organitzades amb èxit, com el Campionat d’Espanya Cadet 2007.

bg-torello-1

La competició com a base del club

Des de sempre, el club ha apostat per la competició i la formació de joves tennistes. Així, a les files del club s’hi han format jugadors que posteriorment han estudiat i jugat als Estats Units.

De fet, el guanyador del torneig d’enguany rebrà com a premi una beca pels EUA o bé un mes d’entrenament professional a les instal·lacions de la Galindo Tennis Academy de Florida.

L’escola de tennis acull fins a 130 nens i nenes que acudeixen de diferents pobles de les rodalies, des de Ripoll fins a Olot. Ens ho explica Joan Sadurní, gerent del Club: “Apostem per una escola de tennis que en realitat és deficitària, però creiem que formar joves tennistes és la base per tenir persones enamorades d’aquest esport”.

La senzillesa de fer-se gran

Durant les dues setmanes que durarà el torneig es preveu que fins a 144 jugadors i jugadores de tots els racons del món passin pel club, que consta de 400 socis. Sens dubte, un esdeveniment important per una localitat com Torelló (14.000 habitants) que, per exemple, no compta amb cap hotel, i allotjarà els jugadors a les localitats veïnes.

El que per alguns seria un handicap, a Torelló es viu com una oportunitat. El tracte familiar i l’ambient distés contrasten amb la imatge que sovint es té d’aquest esport, i col·laboren en aconseguir que el torneig es distingeixi al calendari i cridi l’atenció de tennistes i entrenadors.

Tot plegat en unes instal·lacions en un marc idíl·lic, envoltades de naturalesa i amb la muntanya de Bellmunt com a teló de fons. I malgrat l’ascens de categoria, els responsables del club segueixen velant perquè l’humilitat segueixi sent el valor que inspiri als jugadors: No hem de perdre de vista que som un club familiar, i que per tant hem de tractar d’igual manera el tracte personalitzat amb els jugadors. Si, a més d’això, que ja ho tenim, aconseguim aportar-li aquest punt de qualitat, podem aconseguir que en dos o tres anys aquest torneig es converteixi en un dels referents a nivell europeu”.

TORELLÓ VOL SER LA CAPITAL CATALANA DEL TENNIS SUB16
|  FOSBURY.CAT  |