TEMPORADA REGULAR

MAPA COL·LABORATIU

Les arrels del nostre esport

TEMPORADA REGULAR

MAPA COL·LABORATIU

Les arrels del nostre esport

TEMPORADA REGULAR

MAPA COL·LABORATIU

Les arrels del nostre esport

GOOGLE MAPS

ELS PAÏSOS CATALANS SÓN TERRA PRODUCTIVA. IGUAL QUE HI CONVIUEN DIFERENTS TIPUS DE CONREU, EL SECÀ, L’HORTA, LES INUNDADES TERRES DE L’EBRE O LES GRANS EXTENSIONS DE VINYA O OLIVERA, AL TERRITORI CATALÀ TAMBÉ HI HA ANAT ARRELANT, DES DE FA DÈCADES, LES DIFERENTS DISCIPLINES ESPORTIVES. ESPORTS QUE HAN CAPTIVAT EL TERRITORI I QUE EN MOLTS CASOS S’HAN ESTÈS COM UNA TACA D’OLI PEL TERRITORI A PARTIR D’EPICENTRES. ARA VOLEM SABER BEN BÉ ON PODRÍEM DIR QUE CADA ESPORT TÉ LA SEVA DENOMINACIÓ D’ORIGEN. A QUINS POBLES PODEM ASSOCIAR CADA DISCIPLINA?


Hi ha pobles on no pots triar. Si hi neixes, jugues a un esport determinat. Hi ha municipis on, en canvi, va ser la construcció d’un equipament el que va fer que l’activitat esportiva gravités al voltant d’un tipus o un altre de pràctica. Hi ha els llocs on es va originar un esport, o el primer en el que es va jugar a casa nostra. I hi ha casos en què és la geografia o el clima els que han afavorit l’associació entre territori i esport.

Fem entre tots el mapa de l’esport català!

On es juga a què? Quin esport podem associar a on? Partint d’aquesta premissa, vàlida per associar –per exemple– Sant Hipòlit de Voltregà a l’hoquei o Badalona al bàsquet, ens marquem com a objectiu de tota la comunitat Fosbury elaborar un mapa el més complet possible. Nosaltres hi marquem els punts que hem trobat però us demanem, lectors, que ens ajudeu fent-nos arribar les vostres aportacions.

El mapa col·laboratiu de l’esport català vol ser una eina més per “navegar” pel nostre país, reconeixent el vessant territorial del nostre esport i ajudant a entendre, no només la realitat que Catalunya és més que l’esport rei, que també, sinó sobretot que l’esport forma part de la identitat col·lectiva de cada poble o comarca.

AJUDA’NS!
Completem el mapa de l’esport català!
Fes-nos arribar els pobles-esport que creus que ens falten a salta@fosbury.cat o via twitter amb el hashtag #ciutatsesport

MAPA COL·LABORATIU: LES ARRELS DEL NOSTRE ESPORT
|  FOSBURY.CAT  |