DES DEL SOFÀ

Si no vols caldo, dues tasses!

DES DEL SOFÀ

Si no vols caldo, dues tasses!

DES DEL SOFÀ

Si no vols caldo, dues tasses!


Quan era una mica més jove que ara, recordo jugar al pati de l’escola a fer veure que érem les tortugues ninja, en Son Goku, en Superman (amb les bates lligades al coll per fer de capa)… També comentàvem els capítols de l’Arare (es veu que en realitat es deia “Arale”), dels fruitis i del Capità Planeta. I al final sempre l’eterna discussió de qui era el millor personatge dels Looney Tunes: en Bugs Bunny o l’ànec Daffy.


Demond Mallet, jugador del Joventut de Badalona:

Doncs bé, jo no vaig tenir televisió fins que amb 8 anys vam anar a viure a casa de la meva àvia, que en tenia un aparell. I sí, era motiu de sorpresa, estupefacció i sorna entre tots els meus companys de classe. El motiu és que els meus pares, progres d’aquella època (i d’aquesta), devien decidir que la televisió era l’opi del poble. O, com a mínim, n’era el tabac.

Per això, ha significat un sotrac personal bastant gros el fet d’aprofitar una oferta de quatre mesos de la gent de Movistar+ per veure la pràctica totalitat dels seus canals (de cine, sèries i esports). Des d’aquí reconec que he fet més sofà aquests últims quatre mesos que els últims quatre anys. El forat estil Homer Simpson que hi he deixat és culpa vostra, Movistar+.

Doncs bé, anem a parlar dels esports, millor. La gent de Movistar+ dedica un canal temàtic al campionat del món de motos (Movistar MotoGP), un altre canal temàtic a la Fórmula 1 (Movistar F1), el Canal+ Golf (segueixo sense entendre l’èxit que té aquest canal) i bastants més canals al futbol. En aquest sentit, només trobo a faltar un canal temàtic dedicat al tennis per tenir tots els esports entretinguts separats dels altres. A partir d’aquí, hi ha el caviar de Movistar+: Canal+ Deportes i Canal+ Deportes 2.

És en aquests dos canals on he passat hores submergit en partits de rugbi, de futbol americà, de l’NBA,… en fi, aneu a l’hemerofosbury si voleu comprovar-ho (http://revista.fosbury.cat/hemeroteca).

Lazarov, jugador del FC Barcelona:

Però a més a més, aquesta temporada també s’emet pels dos canals de Deportes, la lliga ASOBAL d’handbol i la lliga ACB de bàsquet. I sincerament, es nota que s’hi han bolcat. El nivell de les retransmissions és molt alt. Fins i tot han enviat periodistes “estrella” de l’NBA, com l’Antoni Daimiel, a comentar els partits ACB. Amb l’handbol han mirat d’innovar, fins i tot posant una càmera subjectiva al pit del porter. El problema d’aquests dos esports (sobretot per a l’handbol) és que potser seria preferible tenir una mica menys de qualitat en les retransmissions i, en canvi, estar present a les televisions en obert per tal d’arribar a un públic més gran (però això és un altre tema).

I si les retransmissions d’handbol i bàsquet estan molt bé, i estan intentant cuidar el producte, el que no s’entén és que de cop i volta et vulguin saturar d’handbol o de bàsquet. Acostuma a passar que quan un dels dos canals de Canal+ Deportes emet un partit de l’ACB, a l’altre hi estan fent el “carrusel” de partits de l’ACB. De la mateixa manera ho fan amb l’handbol. De manera que, si no t’agrada l’handbol, dues tasses.

La gràcia dels dos canals d’aquesta plataforma Canal+ Deportes i Canal+ Deportes 2 està en la qualitat del producte que venen i la varietat dins d’aquesta qualitat. Quan emeten alhora el mateix esport pels dos canals, al meu entendre, s’estan carregant un dels seus pilars bàsics: la diversitat.

En qualsevol cas, com que l’oferta de Movistar+ caducava amb el 2015, bon vent i barca nova. Que saber apagar la televisió de tant en tant, també és saludable per a la neurona.

Blanxart, jugador del Balonmano Granollers

bg-desdelsofa-footer

DES DEL SOFÀ: SI NO VOLS CALDO, DUES TASSES!
|  FOSBURY.CAT  |