MITJA PART

LLIBRES

MITJA PART

LLIBRES

MITJA PART

LLIBRES

mai-no-es-massa-tard-llibre

Mai no és tard, Miquel Pucurull
Columna Edicions, 328 pàgines, 17,10 €

 


De Miquel Pucurull en vam parlar ja fa uns números com un dels mites de l’atletisme català. La seva constància, esforç i dedicació combinats amb la seva edat, el fan un rara avis que no hem de deixar perdre. Per això ens fa il·lusió que es publiqui un llibre on ens explica la seva experiència, la seva vida i per què segueix practicant esport peti qui peti.

Amb ‘Mai no és tard’ en Miquel fa un repàs de la seva vida, explicant perquè corre, com es va iniciar, les diferents etapes que ha passat i moltes de les anècdotes viscudes. He gaudit. He patit. He corregut. He caminat. He tingut fred. He tingut calor. No he notat gens la «soledat del corredor de fons». M’han acompanyat amics i amigues pel camí. He vist més gent que mai animant. M’han donat aigua. M’han donat fruita. M’han fet fotos. He vist un home que corria amb crosses. He vist nois i noies colpejant tambors. He pensat que el repte solidari que feia m’ajudava. He avançat un o dos corredors. M’han avançat molts. He vist estelades al quilòmetre 17,14. M’han cridat pel nom que duia al dorsal. He saludat coneguts i desconeguts. He tocat mans esteses de nens i nenes. He sofert. He pensat que era lògic sofrir. M’he emocionat a la sortida. M’he emocionat a l’arribada. He acabat en cinc hores i mitja. He anat una mica més ràpid que l’any passat. He fet la meva quaranta-cinc. M’han abraçat. He abraçat. M’han penjat una medalla. M’han llorejat com si fos el guanyador. He plorat de content. Se m’ha arrugat una mica la pell. Se m’ha desarrugat molt l’ànima. He gaudit. He patit. L’any que ve hi torno. Així comença un llibre dels imprescindibles aquest 2016.


combat-a-mort-llibre

Combat a mort: Gironès i els boxejadors perseguits pel franquisme, Joan Roglan
Angle Editorial /Col·lecció El Fil d’Ariadna, 144 pàgines, 15,20 €

 


Josep Gironès no és cap estrany per La Fosbury. Ni ell ni els seus companys, Francesc Ros i Carles Flix, els Tres Mosqueters de Gràcia, de qui ja vam explicar la història. I el llibre que portem avui no és tampoc cap novetat, de fet té 8 anys, però sí que trobem important treure’ls de l’oblit per visibilitzar a una generació a la qual no s’ha fet prou cas, la dels nostres esportistes d’abans de la guerra. El franquisme, la dictadura, va aconseguir que passessin a l’anonimat i que avui en dia quasi ni se sàpiga qui eren. Tot pels seus ideals.

Així, Joaquim Roglan fa un repàs a un grup que va ser Campió d’Europa, d’Espanya i que era adorat i idolatrat pel públic. Només la dictadura i les ràtzies que van patir per les seves idees, haver participat al bàndol republicà a la guerra o format part del Cos de Policia de la Generalitat, va fer-los desaparèixer. Canviem la història.


buenas-noches-saludos-coridales-llibre

Buenas noches y saludos cordiales, Vicente Ferrer Molina
Córner, 304 pàgines, 16,06 €

 


Ens la juguem amb una recomanació que potser sembla de futbol, però que, per la naturalesa del personatge, va més enllà i toca tot l’altre esport i molt més. I és que, tot i ser conegut per la seva feina als estadis, José María Garcia és un periodista total que ha transmès la passió pels esports a més d’una generació. El llibre recull, per exemple, anècdotes de ciclisme, amb la Vuelta, el Tour i Perico Delgado com a protagonistes, o el seu paper en pro del futbol sala amb Interviu.

Apartat ara de la primera línia, el llibre de Vicente Ferrer fa un compendi de cinc entrevistes mantingudes amb García, un home del seu temps, una figura lligada a la Transició, protagonista d’alguns dels moments clau de la història recent d’Espanya, com el 23-F, una persona contradictòria, de fílies i fòbies, un periodista admirat i temut, algú que intenta crear un imperi mediàtic i que, quan creu tocar-lo amb els dits, es veu traït pels polítics, i un lluitador nat que li guanya la batalla al càncer.


LLIBRES
|  FOSBURY.CAT  |