DES DEL SOFÀ

Les nits NBA ja no són meravelloses

DES DEL SOFÀ

Les nits NBA ja no són meravelloses

DES DEL SOFÀ

Les nits NBA ja no són meravelloses


Ja fa més de sis anys que els aficionats, ocasionals o passionals, de l’NBA ens vam quedar orfes. Tot i que Andrés Montes (Madrid, 27 de novembre de 1955 – Madrid, 16 d’octubre de 2009) ja havia emprès una nova etapa professional a La Sexta, a Espanya sempre se’l recordarà per omplir de bon humor, ocurrències i sobrenoms les retransmissions de l’NBA que oferia Canal Plus. Amb Antoni Daimiel, Montes va formar una dupla icònica i, com ens temíem, irrepetible.


Perquè, si ja ens podíem imaginar que res seria el mateix sense Montes, no ens podíem imaginar que duraria tant la travessia del desert. Quan Montes va abandonar la cadena, Canal Plus va decidir apostar per un repartiment coral per les retransmissions NBA. Potser així s’evitava cremar el substitut de Montes perquè, sincerament, era impossible que qui agafés les regnes de les nits NBA del Plus sortís ben parat de les inevitables comparacions amb Andrés Montes. D’aquest grup, l’estrella era sens dubte Antoni Daimiel. Daimiel, amb temps de vacances pel mig, és el nexe d’unió entre les nits màgiques que passàvem al “Club”, com ens recordava cada nit Montes (el seu famós “bienvenidos al club”), i l’actualitat. I l’actualitat fa força mandra.

Andres Montes

És per Daimiel que molts seguim veient les retransmissions del Plus (ara Movistar+). I, tot i que amb Nikola Loncar, David Carnicero, Iñaki Cano, José Ajero i Guillermo Giménez han aconseguit fer alguns espais televisius prou entretinguts com el “Generación NBA+”, les retransmissions segueixen semblant un pedaç. Pot ser una impressió personal, però les matinades d’NBA em provoquen més mandra i més badalls que mai. Potser és l’edat, potser és que no he superat mai la marxa de Montes, però les bromes i els comentaris que es realitzen durant les retransmissions dels partits em segueixen sonant igual de forçades que el primer dia.

A parer meu, Montes és un impossible. És un periodista que per diferent, per icònic, per “jugón”, és irrepetible. Però després de sis anys, potser toca alguna altra cosa a les retransmissions de l’NBA. Necessitem tornar a sentir cada nit que la vida pot ser meravellosa.

Homenatge d’Andrés Montes a Michael Jordan

bg-desdelsofa-footer

DES DEL SOFÀ: LES NITS NBA JA NO SÓN MERAVELLOSES
|  FOSBURY.CAT  |