EL VIDEOJOC

Eurotour Cycling

El Tour, el Giro i la Vuelta a casa

EL VIDEOJOC

Eurotour Cycling

El Tour, el Giro i la Vuelta a casa

EL VIDEOJOC

Eurotour Cycling

El Tour, el Giro i la Vuelta a casa

EUROTOUR CYCLING
eurotour-cycling-portada

Pels que a principis de segle érem alhora aficionats del ciclisme i els videojocs la sortida l’any 2001 de l’Eurotour Cycling va suposar una autèntica revolució. Era possible viure l’experiència de dirigir un equip ciclista professional a la pantalla de l’ordinador? L’Eurotour Cycling ho va demostrar sobradament.

Creat per l’empresa espanyola Dinamic Multimedia, famosa pel seu emblemàtic PC Fútbol, l’Eurotour Cycling va sortir també en edicions per a l’estranger i tenia com a objectiu fer un videojoc el més realista possible. Evidentment, el joc no es basava en prémer repetidament una tecla per fer les pedalades sinó que consistia en controlar l’estratègia d’un equip ciclista durant tota una temporada: planificar el calendari de competició, planejar els ritmes d’entrenament o bé fer els fitxatges.

La part estrella, però, era el simulador de les etapes, que es vivien a temps real. Com és lògic, no t’havies de passar cinc hores davant la pantalla i podies accelerar el temps per anar directament a gestionar els quilòmetres decisius. Dirigies individualment a cada corredor i s’ha de dir que l’experiència de control era gairebé total. L’estratègia de cursa a seguir ja depenia totalment de la teva voluntat. Protagonitzar llargues escapades, posar a tirar del grup els teus millors gregaris, arrencar a falta de pocs quilòmetres pel final…

Gestionar cracs com “Ermstrung i Penteno”

El joc comptava amb les principals competicions reals i tots els equips de màxim nivell tot i que al no tenir totes les llicències oficials alguns dels noms no eren ben bé els reals. Tot i això, podies conformar un equipàs on hi havia alhora Ermstrung, Penteno, Allroch i Hires (estrelles de l’època fàcilment deduïbles). Tot plegat amb els comentaris del televisiu exciclista “Perico” Delgado.

Malauradament, mesos després de sortir l’Eurotour Cycling, Dinamic Multimedia se’n va anar en orris i des d’aleshores ens hem quedat amb les ganes de gaudir de noves versions, tot i que alguns fidels aficionats han anat publicant actualitzacions no oficials del joc.

EL VIDEOJOC: EUROTOUR CYCLING
|  FOSBURY.CAT  |