EL VIDEOJOC

NBA Jam

Showtime dels 90

EL VIDEOJOC

NBA Jam

Showtime dels 90

EL VIDEOJOC

NBA Jam

Showtime dels 90

portada-videojoc-nba-jam

La trencadissa dels vidres del taulell trencant-se a causa d’una esmaixada supersònica. És el primer record que em ve al cap quan penso en l’NBA Jam, un videojoc de bàsquet arcade (és a dir, gens realista) en el qual els jugadors saltaven tres vegades la seva pròpia alçada, feien les esmaixades més increïbles, entraven en mode on fire quan anotaven tres cistelles consecutives i empenyien el rival per robar-li la pilota, entre d’altres accions insòlites.

Amb la primera edició creada el 1993 per l’empresa nord-americana Midway, l’NBA Jam va sortir al mercat per a plataformes com ara la Super Nintendo o la Game Gear i també per a màquines recreatives. El mode de joc es basava en partits de 2 contra 2 i un dels grans al·licients era que comptava amb les llicències oficials dels equips de l’NBA, amb una parella de jugadors reals per cada equip. Malgrat no comptar amb Michael Jordan, hi havia parelles destacades com ara la de Pippen-Grant als propis Chicago Bulls, Barkley-Johnson als Phoenix Suns o bé Olajuwon-Maxwell als Houston Rockets. Tot i que per a mi, cap d’aquestes arribava al nivell de la que formaven Stockton-Malone als Utah Jazz.

La música i els efectes sonors dels menús són també impagables i escoltats avui dia (veure vídeo adjunt) ens transporten de cop a principis dels noranta. Tot plegat, un autèntic videojoc de col·leccionista.

EL VIDEOJOC: NBA JAM
|  FOSBURY.CAT  |