MITJA PART

LLIBRES

MITJA PART

LLIBRES

MITJA PART

LLIBRES

miquel-sunyer-nomes-tu

48 braçades, Miquel Sunyer
Columna, 256 pàgines, 16,90 €

 


Si una cosa tenim al nostre país, és que no sabem mirar més enllà del futbol, i quan ho fem tenim la vista molt limitada. I el Miquel Sunyer m’és un exemple. Aquest gironí de 39 anys hauria de ser un exemple per a totes les generacions: ha estat el primer català a guanyar la triple corona en aigües obertes: una de les fites més importants de la natació a mar obert que distingeix aquelles persones que han superat tres de les travessies d’ultra resistència més prestigioses del món.

Durant 256 pàgines en Miquel ens explica el que l’ha empès al mar. Ell, que es defineix com una persona “normal” i també com un alpinista marí, un explorador aquàtic, ha anat fent del seu esport una forma de vida que combina amb la seva feina a ENDESA. Defensor d’una modalitat de natació purista i romàntica, se sent captivat per les històries dels pioners i els herois de la natació com Mathew Webb o Montserrat Tresserras a qui ara emula. Aquestes 48 braçades que porta per títol el llibre resumeixen la tècnica física i l’actitud mental que en Miquel creu necessària per enfrontar la vida.


primer_campeon

El primer campeón, Ivan Vega
Cultura Ciclista, 276 pàgines, 17,50 €

 


Nascut a Navarra, la figura de Mariano Cañardo segueix sent mítica al ciclisme català. De fet, el seu rècord de 7 voltes a Catalunya encara no ha estat superat. El llibre “El primer campeón” vol indagar en la figura d’aquest ciclista d’un altre temps. Acostumats com estem ara a bicicletes ultralleugeres, voltes retransmeses per televisió i competidors coneguts internacionalment, la figura de Cañardo, i el model d’esport que representa, pren importància. Va ser el primer ciclista professional del país i les seves gestes van anar més enllà dels Pirineus.

Escrit per Ivan Vega, periodista especialitzat en el món del ciclisme que ha treballat per a diferents mitjans especialitzats, com Meta 2Mil, Ciclismo en ruta, Ciclismo a fondo o Radio Marca i en l’Enciclopèdia de l’Esport Català, i actual cap de premsa de la Federació Catalana de Ciclisme, “El primer campeón” és l’exemple de què ens cal mirar enrere per entendre el present. Com pot ser que hàgim tardat tant a fer la primera biografia de Cañardo? No ho sabem. El que sí que podem afirmar és que val la pena degustar-la, ens agradi l’esport de dues rodes o no.


bela-esta-es-mi-historia

Esta Es Mi Historia. Fernando Belasteguin, Valen Bailón
Vanir, 150 pàgines, 18,90 €

 


Ser durant 13 anys el número 1 del món d’un esport no és fàcil. Per això llegir l’experiència de Fernando Belasteguin, Bela, és realment interessant. Durant el camí a l’èxit han quedat família, amics, llàgrimes, molts viatges i sacrificis que Belasteguin explica al llibre com ha viscut. Tampoc deixa de banda la separació de la seva “parella” de joc Juan Martín i els problemes que va comportar la decisió, que per primer cop surten a la llum, i fins i tot dedica una secció a respondre les preguntes que ha rebut de fans.

Amb un pròleg escrit per Andrés Iniesta, “Esta es mi historia” pot servir tant als amants del pàdel com a aquells que el tenen estigmatitzat i no s’han plantejat mai acostar-s’hi. A més a més, és un llibre solidari i la recaptació que es faci es destinarà a tres causes: la Fundació infantil Ronald McDonald ‘s Barcelona, el projecte de la Fleca “El futur de Pehuajó” i l’Escola especial de Pàdel “Fernando Belasteguín”. Un exemple més del compromís d’aquest campió.


LLIBRES
|  FOSBURY.CAT  |