DES DEL SOFÀ

ESPECTACLE A
L’HEMISFERI SUD

DES DEL SOFÀ

ESPECTACLE A
L’HEMISFERI SUD

DES DEL SOFÀ

ESPECTACLE A
L’HEMISFERI SUD

SUPER RUGBY

ELS ABONATS A CANAL PLUS DEPORTES I ELS QUE PODEN VEURE EL CANAL SPORTMANIA EN ALGUNA PLATAFORMA DIGITAL TENEN LA SORT DE PODER GAUDIR DE LA LLIGA DE RUGBY MÉS ESPECTACULAR DE TOT EL MÓN, EL SUPER RUGBY. PODEM DISCUTIR SI ÉS O NO LA MILLOR LLIGA DEL MÓN, COMPARANT-LA AMB LA FRANCESA TOP14. PERÒ EL QUE ÉS INNEGABLE ÉS QUE NO HI HA CAP LLIGA AL MÓN QUE DONI MÉS ESPECTACLE.


bg-super-rugby
logo-supe-rugby
sportmania

El Super Rugby és una lliga de franquícies dividida en 3 conferències: la de Nova Zelanda, l’australiana i la sud-africana. Un dels punts forts d’aquesta lliga de l’hemisferi sud és que hi ha una varietat d’estils i formes de jugar al rugby brutals. Trobem els apòstols del joc dinàmic i passes a la mà com són els neozelandesos. A l’extrem contrari hi ha els sud-africans amb el seu joc ortodox de davantera i de treball en les formacions estàtiques (melé i touches) i dinàmiques (ruck i maul). I en un punt intermedi podem trobar els australians.

super-rugby-conferences

En cada conferència també hi podem trobar matisos. En el cas dels equips neozelandesos els més radicals són els Hurricanes, que intentaran sortir de la seva pròpia línia de 22m jugant a la mà (amb el risc de pèrdua de pilota que això comporta). Un esglaó per sota, en aquesta escala, hi trobem els Chiefs (bicampions el 2012 i el 2013) i els Crusaders (actuals subcampions del torneig i equip amb més victòries amb un total de 7 campionats). A la conferència australiana hi juga l’actual campió, els Waratahs, un equip que barreja a la perfecció una potent davantera amb un exquisit joc a la mà (quan estan concentrats). Els Brumbies són l’equip australià que ha guanyat més campionats amb un total de 3. I de la conferència sud-africana mereixen especial menció els 2 teòrics equips més potents: els Bulls i els Sharks. Però els que reuneixen l’essència del rugby springbok són els Stormers, amb una defensa duríssima i un joc bàsicament de davantera i formacions (dinàmica i estàtica). A Sud-àfrica però cal destacar els Lions que, a contracorrent, practiquen un joc pel qual els podrien prendre per neozelandesos.

Com hem dit al principi, el Super Rugby ens arriba a casa nostra de la mà de Canal Plus Deportes i d’Sportmania (canal del mateix grup). Els narradors que ens introdueixen en el fascinant món del rugby de l’hemisferi sud són Eduardo Téllez i Manuel Moriche. Aquesta veterana parella televisiva ens apropa i ens mostra els matisos del rugby austral i ens el fa més comprensible i proper.

Ja podeu buscar equip del Super Rugby al qual aficionar-vos. A Des del sofà ens van les coses extremes i encara hem de decantar-nos per algun equip sud-africà o neozelandès.

Els Warathas és l'actual Campió de la Competiciówaratahs-campions-super-rugby
bg-desdelsofa-footer

DES DEL SOFÀ: ESPECTACLE A L’HEMISFERI SUD
|  FOSBURY.CAT  |