L’ESPORT

EARTHING

CÓRRER I NEDAR EN POC MÉS DE 100 METRES

L’ESPORT

EARTHING,

CÓRRER I NEDAR EN POC MÉS DE 100 METRES

bg-esport-earthing

L’ESPORT

EARTHING

CÓRRER I NEDAR EN POC MÉS DE 100 METRES

Chertsey Endlos


Lluny dels llargs biatlons i triatlons, aquesta modalitat creada el 2013 a Dinamarca busca combinar dues disciplines molt diferents en una distància curta.


pilota-veu-banner

En els darrers anys s’han posat de moda els ironmans, els triatlons i els biatlons a la cerca de l’esportista més “total”. Resistència i versatilitat es combinen en unes disciplines exigents. Amb aquesta base, però sempre amb la intenció d’anar darrere de la velocitat, Mark Aaron Saus va crear, l’estiu del 2013 a Dinamarca, l’Earthing, que combina córrer i nedar.

La competició comença en una pista d’atletisme de 60 metres de longitud en la versió normal i 30 en la curta que es recorren descalços. Al final d’aquests un cercle marca el punt des del qual s’ha de saltar a l’aigua. Una de les característiques de l’Earthing és que aquest “vol” adopta una gran importància i espectacularitat, ja que una bona execució dóna molt avantatge en una distància tan curta. Tot plegat acaba amb un recorregut de 50 metres a l’aigua (25 en la distància curta) i resulta guanyador el primer que toca la paret que hi ha al final.

Earthing

Biomecànicament aquest esport toca quatre conceptes ben diferents: esprintar, saltar, bussejar i nedar, i tot en un curt període de temps, de forma que dominar-ho tot de forma completa és clau per poder tenir èxit. Per poder esprintar de forma correcta afirmen que cal aconseguir un temps de reacció realment baix, mentre que el salt òptim s’aconsegueix amb un angle de 57 graus, que permetria arribar a 5,8 metres del punt de sortida. A més a més, per entrar a l’aigua cal una posició molt aerodinàmica per evitar al màxim el fregament i perdre el menor temps possible.

L’Earthing busca protegir la natura i els paratges i, malgrat que el seu creador diu que el nom ve de la paraula “earth”, que vol dir terra, i “ing”, que fa referència a l’harmonia amb un mateix i la natura, és ben cert que existeix un corrent que fa servir el mateix mot per referir-se a la connexió que s’estableix amb l’entorn quan es camina descalç. Practicar-lo no és només fer exercici físic, ja que cal complementar-ho amb coneixements sobre animals i espècies, i quan es competeix s’ha de decidir on es volen destinar part dels beneficis per tal que l’Earthlete (que és com s’anomenen els practicants) pugui retornar valor a la terra.

Earthing

Sigui com sigui, ja es practica a Europa i Oceania i sembla que a poc a poc va guanyant adeptes. Idees no els en falten, i fins i tot tenen dissenys de com hauria de ser l’estadi perfecte per a practicar-lo. Veurem!

pilota-veu-banner

ESPORT: EARTHING, CÓRRER I NEDAR EN POC MÉS DE 100 METRES
|  FOSBURY.CAT  |