BANQUETA

Un somni fet realitat

BANQUETA

Un somni fet realitat

BANQUETA

Un somni fet realitat


Des del passat mes de novembre, Vidreres s’ha convertit en la primera localitat que disposa d’un estadi oficial de criquet a Catalunya


El criquet, originari d’Anglaterra, és considerat l’esport rei en països del sud de l’Àsia com el Pakistan, Bangladesh i l’índia, d’on és Robert Masih, vicepresident de la Federació Catalana de Criquet (FCC) i impulsor d’aquest esport a Catalunya. Gràcies al seu esforç i al dels seus companys, en tan sols vuit anys no només han posat els fonaments del criquet, sinó que han aconseguit que aquest esport experimentés un creixement impensable en el seu moment.

Artífex i impulsor de la professionalització del criquet a Catalunya, Masih ha aconseguit gairebé tots els objectius que s’ha marcat des de la seva arribada a Barcelona. Fites com la creació de la Federació Catalana de Criquet –relleu el 2013 de la Unió Esportiva Catalana de Clubs de Criquet-, el naixement de la selecció catalana, la tasca de promoció del criquet a les escoles i a entitats esportives com el CAR de Sant Cugat, mitjançant tallers d’iniciació, i la disputa del primer torneig interescolar de criquet sala són només alguns dels nombrosos passos que Masih i els seus dirigents han fet per a què avui en dia la presència del criquet hagi crescut exponencialment a casa nostra.

Un cop aprovat per part de la FCC el reglament del campionat de Catalunya, que compta amb la participació de setze equips que han de nodrir l’emergent selecció catalana, ara només mancava la cirereta del pastís. Ni més ni menys que un estadi amb les mesures reglamentàries adients per a la pràctica d’aquest esport. Un somni que ja és una realitat.

Des del passat mes de novembre, la localitat gironina de Vidreres s’ha convertit en la primera instal·lació oficial de criquet del país, un camp que promet ser un dels referents del sud d’Europa en la pràctica del criquet. Situat en els terrenys de joc de l’antic camp de futbol, el Complex Esportiu de Vidreres rebrà a partir d’ara els partits de la lliga catalana de criquet, que fins ara es disputaven en espais provisionals. En aquest sentit, l’estrena d’aquest camp també està pensada com un equipament transcendental en la consolidació de la selecció catalana, presentada ara fa poc més d’un any.

Un somni fet possible gràcies a l’Ajuntament de Vidreres, que després d’arribar a un acord amb la FCC, va decidir cedir-li els terrenys de manera gratuïta durant deu anys de forma renovable, permetent també l’ús dels vestidors contigus. La FCC, per la seva part, es farà càrrec d’adequar el camp per a la pràctica del criquet.

L’acte de signatura va comptar amb la presència de nombroses personalitats, entre elles el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau; la regidora d’Esports de Vidreres, Margarita Solé; el vicepresident de la FCC, Robert Masih; el director de la Fundació Nous Catalans, Àngel Colom, i el representant territorial de l’Esport a Girona, Josep Pujols, entre d’altres.

Després de les intervencions dels convidats d’honor i els principals membres de la FCC, es va realitzar el lliurament d’unes plaques d’honor als convidats i el lliurament de la copa de la Lliga 2014-15 a Armghan Khan i Razaqat Ali, capitans de l’equip Catalunya Cricket Club i de Santa Coloma Friends XI, campions i subcampions, respectivament.

La situació del camp es valora com a idònia perquè està situat en el punt intermedi entre les comarques de Girona i l’àrea metropolitana de Barcelona, que és on hi ha la majoria dels 44 clubs de criquet de Catalunya. A més d’atraure un turisme esportiu de qualitat i organitzar tornejos oficials al llarg de la temporada, la FCC considera que aquesta instal·lació serà bàsica per a la consolidació del combinat nacional, un objectiu que l’organisme s’ha marcat com a eix bàsic abans d’aconseguir l’anhelat reconeixement internacional que permetria a la selecció participar en competicions oficials.

Vídeo de la Xarxa TV

UN SOMNI FET REALITAT
|  FOSBURY.CAT  |