LA POSTAL

INAUGURACIÓ PALAU BLAUGRANA

LA POSTAL

INAUGURACIÓ PALAU BLAUGRANA

LA POSTAL

INAUGURACIÓ PALAU BLAUGRANA


EL PALAU BLAUGRANA ORIGINAL VA INAUGURAR-SE EL 1971, DESPRÉS QUE FOS UNA DE LES PROMESES ELECTORALS QUE AGUSTÍ MONTAL VA POSAR SOBRE LA TAULA PER GUANYAR LES ELECCIONS A LA PRESIDÈNCIA DEL “MÉS QUE UN CLUB”. FINS LLAVORS NO EXISTIA UN PAVELLÓ QUE ACOLLÍS LES SECCIONS DEL FUTBOL CLUB BARCELONA. JA EN LA SEVA CONCEPCIÓ, EL PALAU VA SER UN PAVELLÓ AMB DUES INNOVACIONS QUE EL FAN ESPECIAL, LLAVOR DE LA “MÀGIA” HOMÒNIMA QUE ELS ANYS LI HAN DONAT.


En la seva inauguració no arribava a 6.000 espectadors d’aforament i l’ampliació feta el 1994 va fer passar la capacitat de 5.696 espectadors a 7.235. Els arquitectes Francesc Cavallé i Josep Soteras van dissenyar una pista octogonal amb bona visió des de totes les posicions del públic i amb una cúpula característica que serveix per “tapar” l’olla a pressió que pot ser, si s’esvera, el Palau.

Encara en època del franquisme, la inauguració del Palau –el 23 d’octubre de 1971– va consistir en una desfilada de banderes i pubilles, els parlaments protocol·laris i un acte senzill.

La inauguració del Palau Blagrana. Foto: ARXIU FCBimg402.v1320253790

Un dia després va ser curiosament el voleibol l’esport encarregat de “desvirgar” la pista on quasi mig segle després segueixen jugant els equips de l’altre esport culer. Hores després hi va jugar l’equip d’handbol, que no va passar de l’empat a 10 contra el BM Granollers que era el líder de la lliga.

L’endemà ja van tastar el Palau, les seccions d’hoquei i bàsquet. No hi havia futbol sala. Queda clar que eren altres temps, però la pista, de moment segueix sent la mateixa.

LA POSTAL: INAUGURACIÓ PALAU BLAUGRANA
|  FOSBURY.CAT  |