LA POSTAL

LA VUITENA CHAMPIONS DEL BARÇA

LA POSTAL

LA VUITENA CHAMPIONS DEL BARÇA

LA POSTAL

LA VUITENA CHAMPIONS DEL BARÇA


LA MÀXIMA COMPETICIÓ EUROPEA D’HANDBOL HAVIA CANVIAT L’ANY ANTERIOR. LA CULMINACIÓ DEL DOMINI ALEMANY DEL MERCAT HANDBOLÍSTIC HAVIA FET GRAVITAR L’ANTIGA COPA D’EUROPA EN UNA CHAMPIONS ESPECTACULAR QUE ES DECIDIA, COM L’EUROLLIGA DE BÀSQUET, EN UNA FINAL FOUR QUE DE FORMA ETERNA SEMBLA QUE ES JUGARÀ ALLÀ MATEIX, AL LANXESS ARENA DE COLÒNIA.


19.000 espectadors i un espectacle que rellançava l’handbol com a esport de masses d’àmbit europeu. La primera edició d’aquesta Champions amb final a quatre, però, forma part d’un dels records més amargs pels aficionats del Barça. La d’una final perduda amb el Kiel, tot i el portentós partit de l’etern porter i capità David Barrufet. El porter llegendari no va ser suficient per fer front a l’equip alemany i caldrien paraules molt grosses per definir la manera com Thierry Omeyer va provocar-lo al final del partit.

La del 2010-2011 era, doncs, temporada de comptes pendents. Sense Barrufet però amb el record ple de ràbia, el Barça de Xavi Pascual volia com fos la vuitena Copa d’Europa o la primera Champions. Se li digui com vulgui. Guanyar per seguir sent el gran gegant europeu. La revenja amb el Kiel havia arribat en uns quarts de final antològics en què cada aficionat del Palau Blaugrana va voler ser David Barrufet i abatre el rival germànic. Doble premi: revenja consumada i bitllet a Colònia.

La Final Four de 2011 va ser la culminació del projecte de Xavi Pascual de qui alguna crítica s’havia atrevit a dubtar. Amb un joc elegant i efectista, el Barça coronava una època de la mà d’una generació ben avinguda. I a la final s’imposava al Ciudad Real, l’anti-Barça creat a Castella, el rival quotidià de la dècada. D’aquella final sempre es recordarà el partit espectacular de Daniel Saric, el duel manant a cada defensa de Dinart i Jernemyr i els 8 gols de Jesper Noddesbo. Al final l’alegria va ser lògica. Per vuitena vegada el Barça regnava a Europa.

bg-la-postal-fcb-campio-handbol

LA POSTAL: LA VUITENA CHAMPIONS DEL BARÇA
|  FOSBURY.CAT  |