IGUALADA HC

Tenir present el passat per continuar avançant

IGUALADA HC

Tenir present el passat per continuar avançant

IGUALADA HC

Tenir present el passat per continuar avançant

MIREIA JURADO

SANTI CARDA, JOAN CARLES, ELS GERMANS FOLGUERA, DAVID GABALDÓN, IVAN TIBAU, JAUME LLAVEROLA, JOAN AYATS, RAMON PERALTA, PEP BENITO, XAVI GIMENO, QUIM LÓPEZ, DANI VIÑAS, DAVID BUSQUETS. SÓN ALGUNS DELS NOMS GRAVATS EN LLETRES DAURADES EN LA HISTÒRIA DE L’IGUALADA HC.
CONSOLIDAT COM EL MILLOR EQUIP D’EUROPA DURANT ELS ANYS 90, L’EQUIP DE L’ANOIA VA ACONSEGUIR EN AQUESTA DÈCADA 6 COPES D’EUROPA, 5 CONTINENTALS, 2 COPES DEL REI I 5 OK LLIGUES (LA PRIMERA JA AL 89). UNA FITA SOBRENATURAL QUE HA MARCAT L’ESDEVENIR DEL CLUB, QUE EN L’ACTUALITAT LLUITA PER TORNAR A CONVERTIR-SE EN UN DELS REFERENTS DE L’OK LLIGA.


Ton Baliu, capità del Monbus Igualada HC, és un dels capitans més joves de l’OK Lliga. Conscient de l’entitat que representa, Baliu gestiona un vestidor format majoritàriament amb jugadors de la casa que evoluciona cap a un bloc cada vegada més sòlid. “Sabem que hem de ser un grup unit, cap jugador ha de sobresortir. Això facilita la gestió del vestidor. És veritat que portar el braçalet implica un plus de responsabilitat, però no tinc massa problemes a resoldre. Tots empenyem en la mateixa direcció”, explica Baliu. “Amb la crisi econòmica ens hem reinventat en un club que intenta mantenir-se viu, que ha construït un equip molt competitiu amb les circumstàncies adverses que s’ha trobat la junta. Però la seva grandesa no prové del poder econòmic, sinó de la gent que estima el club. Persones que sempre han volgut tirar el club endavant i que esperem que el continuïn estimant.”

Baliu representa la fórmula de l’Igualada. Format des de categories inferiors, s’ha implicat progressivament en el projecte del club fins a arribar a liderar l’equip a l’OK Lliga i a competicions europees. “És una persona amb molta energia, i això ho sap transmetre també dins de la pista. És el present i el futur del club sense cap dubte. Va començar de benjamí i ha crescut de forma exponencial, demostrant també la seva implicació en el projecte”, explica David Cáceres, excompany de Baliu. Per Cesc Monclús, entrenador de l’Igualada, “és el motor, el jugador referent. Porta l’equip en atac i en defensa i aporta una gran qualitat en les transicions. Penso que és la peça ideal perquè un equip funcioni, et dóna moltes variables en posicions ofensives i imposa una gran intensitat a la defensa. A més tria les opcions de descàrrega en les contres de manera sublim, fa jugar l’equip”.

Baliu està acompanyat en el rol de la capitania per Sergi Pla, un jugador consolidat a l’OK Lliga provinent del CP Vic, que ha entès la filosofia del club i s’ha adaptat a la perfecció. “Aquest és el meu tercer any al club; quan em van trucar no m’ho vaig pensar, és un club de referència en l’hoquei. La seva aposta per la base és molt forta i crec que el projecte esportiu és molt interessant”. A l’Igualada Pla ha coincidit amb Jaume Molas, que va arribar a l’equip un any més tard procedent del Voltregà. “Som un equip molt jove i la clau està en què tots aportem un granet de sorra, tant els més joves com els que ja tenim més experiència a l’OK Lliga. Tenim una pinya excepcional i estic gaudint de l’esport. Crec que ens hem de plantejar objectius a curt termini, dia a dia, i anar progressant per consolidar-nos com un dels grans de mica en mica; sovint les fixacions o reptes creen més pressió i poden ser contraproduents”, explica Molas.

Elagi Deitg, porter del Monbus Igualada, va seguir el mateix recorregut que Pla, arribant al club després de jugar al CP Vic. “Quan et poses la samarreta de l’Igualada sents la força d’aquesta història. Sempre surt en totes les converses l’Igualada històric que va guanyar les 6 Copes d’Europa; i això ho portes a l’esquena. Quan surts a la pista estàs defensant uns colors que pesen molt. Crec que el més important és seguir treballant i oblidar-nos, a vegades, d’aquesta pressió afegida per fer el nostre camí.”

L’equip es complementa amb jugadors formats a la casa, i que sovint han passat per les categories inferiors, com Baliu, abans d’arribar al primer equip. És el cas de Nil Garreta, Jassel Oller, Àlex Ferrer, Edgar Peralta o Joan Muntané. “Sempre he jugat a l’Igualada. Puc dir del cert que veient Les Comes ple a vessar, en aquells anys daurats de l’hoquei igualadí, m’imagina jugant entre els meus ídols. La meva il·lusió sempre ha estat jugar al primer equip de l’Igualada”, explica Muntané. “L’aficionat té encara gravades a la memòria les fites d’aquell Igualada gloriós. Tenim un palmarès envejable per molts clubs, i a vegades he pensat que donar massa voltes al passat pot dificultar-nos el fet d’avançar. Hem d’estar orgullosos d’aquestes gestes, però que no ens pesin. Crec que hem d’anar tots a una, som un equip treballador, ambiciós, i que si tenim paciència i tenim la gent al nostre costat, som un projecte amb recorregut. No hem d’oblidar que som un dels equips més joves de l’OK Lliga”. Després del seu pas per Vilafranca, Muntané va tornar a l’Igualada la temporada passada, a l’equip on s’havia format, per contribuir a la bona marxa de l’equip. I també de l’entitat. Fa 9 anys que entrena a joves de la base, amb la intenció de perpetuar el model.

L’equip es completa amb Dani López, que ha retornat també a l’Igualada al tram final de la seva carrera després de nombroses experiències a l’OK Lliga. “El cert és que no he estat massa anys jugant amb l’Igualada, però poder tornar al club que considero casa meva és un plaer. Es tanca com un cercle que vaig iniciar de petit i és fantàstic”, comenta López. “Tenim un grup molt bo, a vegades sembla que l’afició necessiti com una mena de ganxo, que els animis a tirar endavant. Però crec que és normal, el nostre equip és molt jove, sense gaires figures, i segurament al principi costava una mica més atraure a la gent. Cada vegada l’afició es va enganxant més, confia en nosaltres, ens ve a animar als partits i ens ajuda molt a tirar endavant.”

 

El Monbus Igualada té clar el camí a seguir, i busca, dia a dia, continuar treballant per assolir noves fites que els portin cada vegada una mica més lluny amb un equip que vol traçar el seu propi camí, tenint present el passat per poder continuar avançant.

ok-logo

IGUALADA HC: TENIR PRESENT EL PASSAT PER CONTINUAR AVANÇANT
|  FOSBURY.CAT  |