logo_spsp

Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau:

de l’elit a la base.

logo_spsp

Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau:

de l’elit a la base.


MANTENIR-SE 15 ANYS ENTRE ELS MILLORS EQUIPS DE L’ESTAT VA CONVERTIR EL SANT PERE I SANT PAU EN EL GRAN REFERENT DEL VOLEIBOL CATALÀ. EN LES DARRERES TEMPORADES, ELS PROBLEMES ECONÒMICS HAN OBLIGAT EL CLUB A READAPTAR-SE I PRIORITZAR L’ESPORT DE BASE, ON CONTINUA COMPTANT AMB UN DELS PLANTERS MÉS IMPORTANTS DE CATALUNYA. L’APOSTA ÉS CLARA: JUGAR A VOLEIBOL INDEPENDENTMENT DE LES CIRCUMSTÀNCIES.


Fundat el 1982 amb l’impuls dels bons resultats obtinguts pels estudiants del col·legi públic Sant Pere i Sant Pau de Tarragona, el CV SPiSP va consolidar ràpidament l’aposta de club amb un equip sènior masculí que naixia dos anys després i que s’aniria consolidant a través dels ascensos de categoria.

El pavelló municipal inaugurat el 1990 va posar punt final a una etapa de precarietat d’instal·lacions que fins i tot els va portar a jugar partits com a local en una discoteca d’El Morell. Anècdotes a banda, la insistència per formar un equip de qualitat va donar els seus fruits l’any 1996, en què els tarragonins assolien l’ascens a la divisió d’honor i iniciaven una aventura que s’allargaria fins a l’any 2011.

Una etapa amb alts i baixos en què els aficionats recorden especialment les semifinals del playoff pel títol de lliga del 2000 i la consegüent participació europea en la temporada següent, o més recentment, l’eliminatòria de quarts disputada contra el Barça l’any 2010 i la classificació per a les semifinals de la superlliga, en què l’Almeria s’acabaria imposant.

EQUIPS DEL CLUB SANT PERE-SANT PAU - SÈNIOR MASCULÍ, JUVENIL FEMENÍ, CADET MASCULÍ I INFANTIL FEMENÍ

Actualment el CV SPiSP juga a primera catalana després d’haver encadenat descensos per problemes econòmics. El club ha decidit prioritzar els equips de base en els darrers anys i la formació de joves talents que pugen amb força, com el juvenil masculí, que l’any passat va arribar a disputar el campionat d’Espanya de la categoria. Un dels 11 equips del club que participen en competicions escolars o federades.

Els tarragonins també organitzen altres activitats com el torneig de vòlei platja durant les festes de Sant Magí (agost) i un campus d’aquesta mateixa disciplina durant el mes de juliol. A més, s’han marcat l’objectiu de difondre l’esport en l’àmbit escolar i ofereixen el servei “vòlei a la carta” des de fa 10 anys, per tal de donar a conèixer el voleibol en horari lectiu a les diferents escoles de la ciutat. Fins i tot, fan sessions de formació per a professors d’educació física del Tarragonès i Baix Camp, per tal que el voleibol es practiqui correctament.

Un club de poc més de 30 anys d’història que ha viscut situacions de tots colors i que s’ha sabut adaptar a la manca de suport econòmic sense perdre la passió pel voleibol. Fa tot just 5 anys, els tarragonins van aconseguir els millors registres de la seva trajectòria. Qui sap si d’aquí a 5 anys els èxits esportius en l’elit tornaran a acompanyar el treball de base, la joia de la corona de l’actual CV SPiSP.

Imatges de “Vòlei a la carta”, iniciativa que es fa a les escoles de Tarragona

CLUB VOLEIBOL SANT PERE I SANT PAU: DE L’ÈLIT A LA BASE
|  FOSBURY.CAT  |